Fysiotherapie Huigen & Pruntel

Hoe fysiotherapie kan bijdragen in het verminderen van stress en spanning in het lichaam

Wanneer het lichaam stress en spanning ervaart die er voor zorgen dat klachten niet voldoende kunnen herstellen kan fysiotherapie bijdragen in het verminderen van deze stress en spanning. Technieken die gebruikt kunnen worden zijn massage van de spieren, rekkingen van spieren, dry needling van spieren en het manipuleren van gewrichten.

Daarnaast worden oefeningen aangeboden die de ontspanning trachten te onderhouden. De fysiotherapeut stelt een plan op om te werken aan uw hulpvraag , maar daarnaast ook wat fysiotherapie nog meer kan bieden. In de huidige maatschappij is houding een belangrijk aspect in het behouden van de klachten en wordt daardoor vaak aangeboden door de fysiotherapeut als te verbeteren aspect.

Fysiotherapeuten werken samen met andere disciplines om tot een zo’n optimaal mogelijk behandelplan te komen. Bij stress en spanning in het lijf wordt bijvoorbeeld vaak samengewerkt met de geestelijke gezondheidszorg(GGZ) als psycholoog, psychiater of POH GGZ.

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fysio Enschede - Huigen en Pruntel logo

Artikelen over fysiotherapie

Wij zijn een moderne, transparante en laagdrempelige praktijk gevestigd op het Roombeek in Enschede en in Losser, die continue in ontwikkeling is en inspeelt op actuele veranderingen in de zorg.

Dit vind je ook interessant