Fysiotherapie Huigen & Pruntel

Fysiotherapie na operatie

Wat houdt het in

Na een operatie, zoals een nieuwe knie-, heup- of schouderprothese, of een operatie voor het fixeren van een botbreuk, is fysiotherapie essentieel voor een succesvol herstel. Onze gespecialiseerde fysiotherapeuten helpen u bij het verbeteren van de mobiliteit, het verminderen van pijn en het herstellen van de functie. Hieronder vindt u informatie over wat u kunt verwachten bij fysiotherapie na verschillende soorten operaties.

Knieprothese (Knievervanging)

 • Direct na de operatie: Verminderen van pijn en zwelling, starten met mobilisatie door ademhalingsoefeningen, enkelpompoefeningen, passieve en actieve buigoefeningen voor de knie, en quadriceps-activerende oefeningen. Lopen met behulp van krukken of een rollator.
 • Vroege fase: Vergroten van de bewegingsvrijheid (ROM), versterken van de spieren rond de knie met ROM-oefeningen, quadriceps- en hamstringversterking, en balansoefeningen. Progressie naar lopen zonder hulpmiddelen.
 • Functionele fase: Verbeteren van functionele mobiliteit en kracht door functionele training zoals traplopen, opstaan uit een stoel, en sportspecifieke oefeningen.

Heupprothese (Heupvervanging)

 • Direct na de operatie: Verminderen van pijn en zwelling, voorkomen van complicaties zoals trombose door ademhalingsoefeningen, circulatie-oefeningen, passieve en actieve ROM-oefeningen voor de heup, en versterking van de quadriceps en bilspieren. Lopen met behulp van krukken of een rollator.
 • Vroege fase: Verhogen van ROM en versterken van de spieren rondom de heup met intensievere ROM-oefeningen, heup- en core-versterkingsoefeningen, en balansoefeningen.
 • Functionele fase: Herstellen van functionele mobiliteit en kracht met functionele training zoals traplopen, balans- en coördinatieoefeningen, en sportspecifieke oefeningen.

Schouderprothese (Schoudervervanging)

 • Direct na de operatie: Verminderen van pijn en zwelling, beschermen van de geopereerde structuren door pendeloefeningen, passieve ROM-oefeningen, en scapulaire stabilisatieoefeningen. Gebruik van een sling om de arm te ondersteunen.
 • Vroege fase: Verbeteren van ROM en beginnen met lichte spierversterking door actieve assistieve ROM-oefeningen, scapulaire stabilisatie, en rotator cuff versterking.
 • Functionele fase: Herstellen van functionele mobiliteit en kracht met functionele training zoals tillen en dagelijkse activiteiten, en verder versterken van de schouderspieren.

Botbreuk Fixatie

 • Direct na de operatie: Verminderen van pijn en zwelling, beschermen van de fixatie door passieve en zachte actieve ROM-oefeningen en ademhalingsoefeningen om longcomplicaties te voorkomen.
 • Vroege fase: Herstellen van ROM en lichte spierversterking met intensievere ROM-oefeningen en circulatieoefeningen om de bloeddoorstroming te verbeteren.
 • Functionele fase: Herstellen van volledige functionaliteit en kracht met functionele training, balansoefeningen, en sportspecifieke oefeningen afhankelijk van de dagelijkse activiteiten en sportbehoeften.

Waarom Kiezen voor fysiotherapie bij Fysiotherapie Huigen & Pruntel?

Ons team van gespecialiseerde fysiotherapeuten biedt gepersonaliseerde zorgplannen die zijn afgestemd op uw unieke behoeften en hersteldoelen. Wij werken nauw samen met uw chirurg en andere zorgverleners om ervoor te zorgen dat u de best mogelijke zorg krijgt voor een snel en volledig herstel.

Neem vandaag nog contact met ons op om uw revalidatieproces te starten en uw pad naar herstel te beginnen. Samen werken we aan uw gezondheid en welzijn!

Ervaringen van patiënten

Ervaringen

Lees hier ervaringen van onze cliënten

Fijn en leuk team. Je voelt je er thuis. Veel beter dan bij die hele groten. Waar je vaak een nummer bent en een andere fysiotherapeut krijgt.

  Ervaring van patiënt

  Als het nodig is kan ik er altijd op korte termijn terecht en wordt uitstekend behandeld.

   Ervaring van patiënt

   Geweldige praktijk. Vakkundig. Altijd vriendelijk en snel aan de beurt. Dikke 10!

    Ervaring van patiënt

    Duidelijke uitleg en open communicatie. Ruimte voor mijn wensen. En eerlijke feedback over de aantal behandelingen. Ik ben vrij in mijn keuze wat ik kies. Zeer prettig.

     Ervaring van patiënt

     Al jaren lang een vast en goed adres voor sport gerelateerde klachten. Er wordt altijd gekeken naar wat je nog wel kunt, niet naar alleen maar rust zoeken.

      Ervaring van patiënt

      Begin meteen met uw herstel

      Meld u nu aan en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

      Hulp bij fysiotherapie oefening

      Duidelijke uitleg en open communicatie. Ruimte voor mijn wensen. En eerlijke feedback over de aantal behandelingen. Ik ben vrij in mijn keuze wat ik kies. Zeer prettig.

      Ervaring van patiënt

      Waarom Huigen & Pruntel?

      Uw klacht, onze zorg

      Effectief

      Door een breed team, gevolgde opleidingen en herscholingen blijven wij beschikken over de laatste kennis.

      Laagdrempelig

      Binnen 48 uur wordt u behandeld, voor een afspraak kun u kunt binnen lopen en/of bellen.

      Meedenkend

      Wij gaan met u in overleg om zo tot de optimale behandeling te komen.