Fysiotherapie Huigen & Pruntel

Geriatrie fysiotherapie

Wat houdt het in

De geriatriefysiotherapeut heeft zich gespecialiseerd in de zorg voor kwetsbare ouderen en patiënten met een hoge (biologische) leeftijd die te maken hebben met complexe gezondheidsproblematiek. Het gaat daarbij niet alleen om ouderen, maar ook om patiënten, die bijvoorbeeld als gevolg van een beroerte, dementie, de ziekte van Parkinson, een gebroken heup, artrose of osteoporose, verschijnselen vertonen van ouderdom. Deze gecombineerde problematiek is bij uitstek het werkterrein van de geriatrie fysiotherapeut. De geriatriefysiotherapeut verbetert uw lichamelijk functioneren en voorkomt verdere achteruitgang. Hierdoor blijft u zo zelfstandig mogelijk in uw dagelijkse handelingen. De geriatriefysiotherapeut houdt ouderen in beweging.

De therapie bij Fysiotherapie Huigen & Pruntel bestaat vooral uit oefentherapie, gericht op het herwinnen en omgaan met verlies van mobiliteit en zelfstandigheid. Op deze wijze wordt er naar gestreefd om zelfredzaamheid te behouden of zelfs te bevorderen. De kwaliteit van leven en deelname aan de samenleving blijft dankzij geriatrie fysiotherapie op deze manier zo goed mogelijk.

Tijdens de eerste afspraak met onze geriatrie fysiotherapeut worden uw klachten zorgvuldig in kaart gebracht. Uw gezondheid en dagelijks functioneren worden besproken, waarna er samen met u een behandelplan wordt opgesteld. Dit behandelplan is afgestemd op uw fysieke mogelijkheden en wensen. De behandeling kan bestaan uit bijvoorbeeld looptraining, evenwichtsoefeningen, krachttraining, valpreventie, arm- en handtraining of oefenen van het opstaan uit bed of stoel. Er wordt ook advies en voorlichting gegeven. Indien nodig wordt de behandeling afgestemd met andere zorgverleners en uw mantelzorger.

Esther Jacobs-Zomer is opgeleid tot Master Geriatrie Fysiotherapeut.

Ervaringen van patiënten

Ervaringen

Lees hier ervaringen van onze cliënten

Fijn en leuk team. Je voelt je er thuis. Veel beter dan bij die hele groten. Waar je vaak een nummer bent en een andere fysiotherapeut krijgt.

  Ervaring van patiënt

  Als het nodig is kan ik er altijd op korte termijn terecht en wordt uitstekend behandeld.

   Ervaring van patiënt

   Geweldige praktijk. Vakkundig. Altijd vriendelijk en snel aan de beurt. Dikke 10!

    Ervaring van patiënt

    Duidelijke uitleg en open communicatie. Ruimte voor mijn wensen. En eerlijke feedback over de aantal behandelingen. Ik ben vrij in mijn keuze wat ik kies. Zeer prettig.

     Ervaring van patiënt

     Al jaren lang een vast en goed adres voor sport gerelateerde klachten. Er wordt altijd gekeken naar wat je nog wel kunt, niet naar alleen maar rust zoeken.

      Ervaring van patiënt

      Begin meteen met uw herstel

      Meld u nu aan en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

      Hulp bij fysiotherapie oefening

      Duidelijke uitleg en open communicatie. Ruimte voor mijn wensen. En eerlijke feedback over de aantal behandelingen. Ik ben vrij in mijn keuze wat ik kies. Zeer prettig.

      Ervaring van patiënt

      Waarom Huigen & Pruntel?

      Uw klacht, onze zorg

      Effectief

      Door een breed team, gevolgde opleidingen en herscholingen blijven wij beschikken over de laatste kennis.

      Laagdrempelig

      Binnen 48 uur wordt u behandeld, voor een afspraak kun u kunt binnen lopen en/of bellen.

      Meedenkend

      Wij gaan met u in overleg om zo tot de optimale behandeling te komen.