Fysiotherapie Huigen & Pruntel

Valpreventie

Wat houdt het in

Elke 5 minuten belandt een 70+-plusser op de Spoedeisende Hulp na een valongeval. Dit is slechts 10% van het totaal aantal valongevallen van ouderen. De gevolgen van een val zijn enorm, zowel in persoonlijk leed als maatschappelijke zorgkosten. Een valongeval heeft veel impact op de zelfredzaamheid van ouderen, het langer thuis kunnen wonen en de kwaliteit van leven. 

De directe medische zorgkosten van valongevallen schoten landelijk in 2020 al door de 1 miljard euro. In het coalitieakkoord krijgen gemeenten de taak om valpreventie aan te bieden aan hun inwoners van 70 jaar en ouder. In de miljoenennota wordt voorzien dat voor het uitvoeren van deze taak de gemeenten substantiële financiële middelen krijgen om hier een centrale rol in te spelen. Dit is een noodzakelijke opgave om effectieve valpreventie op te zetten.

De meest voorkomende oorzaken van valpartijen zijn lichamelijke klachten zoals duizeligheid, slechtziendheid en weinig spierkracht, medicatiegebruik, ondervoeding. Er kunnen ook mentale obstakels in de weg zitten. Iemand kan bijvoorbeeld bang zijn om te vallen of weinig zelfvertrouwen hebben in eigen kunnen. Een val kan ook veroorzaakt worden door de omgeving, zoals natte vloeren, kleedjes of gebrek aan de juiste hulpmiddelen

Zorg voor voldoende beweging. Het klinkt misschien tegenstrijdig, maar om valpartijen te voorkomen is het belangrijk dat senioren voldoende bewegen. Door bijvoorbeeld elke dag een stukje te wandelen, blijven de spieren en gewrichten sterk.

Vallen Verleden Tijd is een (erkende)groepstraining van 5 weken (twee keer per week) voor maximaal 10 personen bestaande uit drie onderdelen: een hindernisbaan, spelvormen en valtraining. Per week wordt in 1 bijeenkomst de hindernisbaan behandeld en in de andere bijeenkomst de valtraining en spelvormen. In de opdracht hebben we afgesproken 2 x een valpreventie cursus aan te bieden.

Ervaringen van patiënten

Ervaringen

Lees hier ervaringen van onze cliënten

Fijn en leuk team. Je voelt je er thuis. Veel beter dan bij die hele groten. Waar je vaak een nummer bent en een andere fysiotherapeut krijgt.

  Ervaring van patiënt

  Als het nodig is kan ik er altijd op korte termijn terecht en wordt uitstekend behandeld.

   Ervaring van patiënt

   Geweldige praktijk. Vakkundig. Altijd vriendelijk en snel aan de beurt. Dikke 10!

    Ervaring van patiënt

    Duidelijke uitleg en open communicatie. Ruimte voor mijn wensen. En eerlijke feedback over de aantal behandelingen. Ik ben vrij in mijn keuze wat ik kies. Zeer prettig.

     Ervaring van patiënt

     Al jaren lang een vast en goed adres voor sport gerelateerde klachten. Er wordt altijd gekeken naar wat je nog wel kunt, niet naar alleen maar rust zoeken.

      Ervaring van patiënt

      Begin meteen met uw herstel

      Meld u nu aan en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

      Hulp bij fysiotherapie oefening

      Duidelijke uitleg en open communicatie. Ruimte voor mijn wensen. En eerlijke feedback over de aantal behandelingen. Ik ben vrij in mijn keuze wat ik kies. Zeer prettig.

      Ervaring van patiënt

      Waarom Huigen & Pruntel?

      Uw klacht, onze zorg

      Effectief

      Door een breed team, gevolgde opleidingen en herscholingen blijven wij beschikken over de laatste kennis.

      Laagdrempelig

      Binnen 48 uur wordt u behandeld, voor een afspraak kun u kunt binnen lopen en/of bellen.

      Meedenkend

      Wij gaan met u in overleg om zo tot de optimale behandeling te komen.