Fysiotherapie Huigen & Pruntel

Fysiotherapie

Wat houdt het in

De fysiotherapeut is de expert in houding en beweging. Hij helpt u bij het voorkomen, verhelpen of verminderen van uw lichamelijke klachten en zorgt ervoor dat u weer optimaal kunt bewegen. De zorg van een fysiotherapeut past bij uw persoonlijke situatie en is gericht op het doel dat u wilt bereiken.

Bij de eerste afspraak wil de fysiotherapeut precies weten wat de lichamelijke klachten zijn. Zo kan hij vaststellen of u gebaat bent bij fysiotherapie of dat u eerst naar de huisarts moet. Als duidelijk is dat fysiotherapie u kan helpen, gaat u samen met de fysiotherapeut op zoek naar de mogelijke oorzaken van de klachten. De fysiotherapeut wil ook weten wat uw persoonlijke doelen zijn. Wat hoopt u met de behandeling te bereiken? Wat wilt u weer kunnen?

De fysiotherapeut onderzoekt het lichaamsdeel waar u last van hebt, en kijkt welke invloed uw klacht of aandoening op uw houding heeft en de manier waarop u uw lichaam beweegt.

Als de fysiotherapeut een diagnose heeft gesteld, bespreekt de fysiotherapeut met u het behandelplan. Fysiotherapeutische behandeling past bij uw persoonlijke situatie en is gericht op het doel dat u wilt bereiken.

Hebt u een aandoening, een klacht of een blessure waarmee wij u misschien kunnen helpen? In de meeste gevallen hoeft u dan niet eerst naar je (huis)arts. U kunt meteen contact opnemen met de fysiotherapeut. Soms hebt u wel een verwijzing nodig, bijvoorbeeld als u naar een fysiotherapeut gaat voor een aandoening die op de ‘chronische lijst’ staat. Deze lijst is opgesteld door de overheid. Op de lijst staan chronische aandoeningen (bijvoorbeeld Artrose) die vergoed worden vanuit de basisverzekering. Ook voor jongeren onder de 18 jaar wordt veel vergoed vanuit de basisverzekering.

In de poliswaarden van je zorgverzekeraar kunt u terugvinden of u een verwijzing nodig hebt van je huisarts of medisch specialist. Als u twijfelt, kunt u bij ons terecht voor advies.

Ervaringen van patiënten

Ervaringen

Lees hier ervaringen van onze cliënten

Fijn en leuk team. Je voelt je er thuis. Veel beter dan bij die hele groten. Waar je vaak een nummer bent en een andere fysiotherapeut krijgt.

  Ervaring van patiënt

  Als het nodig is kan ik er altijd op korte termijn terecht en wordt uitstekend behandeld.

   Ervaring van patiënt

   Geweldige praktijk. Vakkundig. Altijd vriendelijk en snel aan de beurt. Dikke 10!

    Ervaring van patiënt

    Duidelijke uitleg en open communicatie. Ruimte voor mijn wensen. En eerlijke feedback over de aantal behandelingen. Ik ben vrij in mijn keuze wat ik kies. Zeer prettig.

     Ervaring van patiënt

     Al jaren lang een vast en goed adres voor sport gerelateerde klachten. Er wordt altijd gekeken naar wat je nog wel kunt, niet naar alleen maar rust zoeken.

      Ervaring van patiënt

      Begin meteen met uw herstel

      Meld u nu aan en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

      Hulp bij fysiotherapie oefening

      Duidelijke uitleg en open communicatie. Ruimte voor mijn wensen. En eerlijke feedback over de aantal behandelingen. Ik ben vrij in mijn keuze wat ik kies. Zeer prettig.

      Ervaring van patiënt

      Waarom Huigen & Pruntel?

      Uw klacht, onze zorg

      Effectief

      Door een breed team, gevolgde opleidingen en herscholingen blijven wij beschikken over de laatste kennis.

      Laagdrempelig

      Binnen 48 uur wordt u behandeld, voor een afspraak kun u kunt binnen lopen en/of bellen.

      Meedenkend

      Wij gaan met u in overleg om zo tot de optimale behandeling te komen.