Fysiotherapie Huigen & Pruntel

Zwangerfit/Mamafit

Wat houdt het in

Zwangerfit en Mamafit zijn programma’s die speciaal zijn ontworpen om vrouwen te ondersteunen tijdens en na de zwangerschap. Deze lessen bieden een combinatie van actieve oefeningen, gericht op het verbeteren van je conditie en kracht, en ontspanningstechnieken om je welzijn te bevorderen.

Tijdens de lessen, die een uur per week duren, word je begeleid door een fysiotherapeut met expertise op het gebied van het bekken en zwangerschappen. Deze professional zal ervoor zorgen dat de oefeningen veilig en effectief zijn voor jou en jouw baby. Ze zullen je ook voorzien van nuttige informatie en advies over onderwerpen zoals bekkenbodemtraining, houding, ademhalingstechnieken en het omgaan met lichamelijke veranderingen tijdens en na de zwangerschap.

Zwangerfit is gericht op het behouden van een goede conditie tijdens de zwangerschap, het versterken van de spieren die belangrijk zijn voor de bevalling en het bevorderen van een snel herstel na de geboorte.

Mamafit richt zich meer op het herstel na de bevalling, het versterken van de core-spieren en het geleidelijk weer opbouwen van de conditie.

De groepslessen bieden ook een ondersteunende omgeving waarin je kunt verbinden met andere vrouwen die dezelfde fase van het moederschap doormaken. Dit kan een waardevolle bron van steun en informatie zijn.