Fysiotherapie Huigen & Pruntel

Dry needling Losser

Veel mensen ervaren nog wel eens spierpijn, knopen in hun spieren of andere fysieke klachten die gerelateerd zijn aan hun bewegingssysteem. Dit kan veroorzaakt worden door verschillende factoren. Dry needling is een fantastische oplossing voor een grote variëteit aan klachten, en deze methode wordt, indien nodig, dan ook graag ingezet bij ons op de praktijk in Losser!

Hoe werkt dry needling eigenlijk?

De naam verklapt het al een klein beetje, maar er wordt gewerkt met droge, gesteriliseerde naalden die aangebracht worden in de spieren. De fysiotherapeut zal allereerst op zoek gaan naar de oorzaak van de klachten en kijken waar de zogenoemde ‘triggerpoints’ zich bevinden. Eenmaal gevonden pakt de fysio de naalden erbij en steekt deze met uiterste precisie in de triggerpoints om ze zodoende weer te laten ontspannen.

Voel je veel pijn bij een dry needling behandeling in Losser?

Over het algemeen is deze behandeling vrijwel pijnloos. Er zijn mensen die het gevoel van de naald lichtelijk onprettig vinden, maar het doet in principe geen pijn. De onprettige ervaring zit hem meestal in het ‘verkrampen’ van de spier, wat meestal voorbij is voor je er erg in hebt. Na deze korte verkramping zal de spier zich volledig ontspannen en kan het herstelproces beginnen.

Dry needling Losser

Wanneer is dry needling een geschikte oplossing voor mij?

Dry needling kan ingezet worden voor het verhelpen van meerdere problemen. Het gros van de cliënten die binnenkomt heeft vaak last van bijvoorbeeld een zwak gevoel in de spieren, knopen in de spieren, bewegingsbeperking of stijfheid, en zelfs bij symptomen als zweten, duizeligheid, wazig zien en wanneer je licht in het hoofd bent. 

Het beste wat je kan doen is, indien je last hebt van een van deze klachten, in gesprek gaan met een van onze fysiotherapeuten in Losser; deze zal je evalueren en vervolgens het beste behandeltraject aanraden.

Hoe vaak moet ik dry needling behandelingen doen?

Dry needling behandelingen worden meestal een keer per week gedaan, waar na de tweede of derde sessie een evaluatie zal plaatsvinden om te kijken of het een gewenst effect heeft. Indien er verbetering plaatsvindt zal het behandeltraject voortgezet worden. Wanneer de behandelingen weinig tot geen effect hebben dan gaan we verder zoeken naar een andere gepaste behandelmethode.

Hulp bij fysiotherapie oefening

Duidelijke uitleg en open communicatie. Ruimte voor mijn wensen. En eerlijke feedback over de aantal behandelingen. Ik ben vrij in mijn keuze wat ik kies. Zeer prettig.

Ervaring van patiënt

Waarom Huigen & Pruntel?

Waar kan ik terecht voor dry needling in Losser?

Bij ons op de praktijk van FysioHP in Losser is iedereen altijd welkom om langs te komen voor vakkundig advies en een professionele behandeling. 

Wij zijn gespecialiseerd op verschillende gebieden binnen de fysiotherapie en streven altijd naar het verschaffen van de meest effectieve behandelingen voor onze cliënten. Uiteraard bieden wij dus ook dry needling behandelingen aan voor de mensen die hier baat bij hebben.

Worden dry needling behandelingen gedekt door de verzekering?

Dit is afhankelijk van jouw zorgverzekering. Dry needling behandelingen vallen onder fysiotherapeutische behandelingen en worden dus gedekt indien dit in jouw polisvoorwaarden staat vermeld. Wij raden altijd aan om hier nog even goed naar te kijken voordat je een langdurig behandeltraject begint om onverwachte kosten te voorkomen.