Fysiotherapie Huigen & Pruntel

Dry needling Enschede

Zitten jouw spieren ook regelmatig vast? Wil je graag je stofwisseling verbeteren? Zoek je naar een manier om jouw spierconditie te verbeteren? En kom je uit de buurt van Enschede? Dan is dry needling bij onze praktijk in Enschede wellicht dé oplossing voor jou! Met een team vol specialisten staan wij altijd klaar om onze cliënten te helpen bij verschillende pijnklachten en hun wensen om hun fysieke gesteldheid te verbeteren.

Wanneer is dry needling een goede optie?

Over het algemeen komen de meeste cliënten bij ons binnen voor een dry needling behandeling wanneer ze overmatige spierspanning of soortgelijke klachten ervaren. Deze kunnen op verschillende manieren verholpen worden, maar dry needling is op dit moment zonder meer een van de meest effectieve behandelmethodes om dit probleem te tackelen. 

Hoe ziet de intake voor een dry needling behandeling in Enschede eruit?

Om te beginnen kijken wij altijd naar wat het probleem precies is en hoe deze wordt veroorzaakt. Omdat het lichaam natuurlijk een groot samenhangend systeem is, kan het namelijk zo zijn dat de oorzaak van de klachten niet gelijk in de spieren zelf ligt. Wanneer dit wel het geval is, en de cliënt ervaart knopen in de spieren, beperking in de bewegingsvrijheid, of vermindering in spierkracht, dan kan dry needling zeker een gepaste oplossing zijn!

Dry needling Enschede

Wat is dry needling precies?

Wanneer de fysiotherapeut de oorzaak van jouw klachten heeft vastgesteld en heeft besloten dat dry needling de beste behandelmethode hiervoor is, dan gaan de behandelingen beginnen. De term dry needling komt van het feit dat de fysio droge (dry) naalden (needles) in jouw spieren steekt waardoor de spieren volledig ontspannen. Dit houdt dus ook in dat er geen vloeistoffen worden geïnjecteerd en dat de focus ligt op het activeren van de zogeheten ‘triggerpoints’.

Doet dry needling pijn?

Simpel gezegd: nee, het doet eigenlijk geen pijn, maar sommige mensen ervaren het wel als lichtelijk onprettig. Op het moment dat de naald het triggerpoint bereikt kan de cliënt een krampachtig gevoel ervaren voor een hele korte periode, waarna de spier zich vrijwel gelijk weer volledig ontspant. Na de behandeling kan de cliënt een ietwat stijver gevoel ervaren in de spieren die meestal van korte duur is, maar de fysiotherapeut zal je oefeningen voorschrijven om dit zo snel mogelijk weer te verhelpen.

Hulp bij fysiotherapie oefening

Duidelijke uitleg en open communicatie. Ruimte voor mijn wensen. En eerlijke feedback over de aantal behandelingen. Ik ben vrij in mijn keuze wat ik kies. Zeer prettig.

Ervaring van patiënt

Waarom Huigen & Pruntel?

Kan ik dry needling behandeling krijgen in Enschede?

Jazeker kan dit! Op onze praktijk in Enschede kan iedereen terecht voor een professionele dry needling behandeling. Wij krijgen veel cliënten uit Enschede en omstreken met een breed scala aan klachten waar wij altijd klaar voor staan en ons uiterste best doen om de best mogelijke service aan te bieden. 

Indien jij ook bepaalde klachten ervaart die zich vooral uiten in pijnklachten in de spieren of andere delen van het bewegingssysteem, ben je meer dan welkom om bij ons een intake te doen! Onze therapeuten helpen je graag op weg en zoeken altijd naar de best passende behandelmethode voor jou.